Veiligheidsadviseurs (ADR/RID/ADN)

ADN Veiligheidsadviseur - VERVOLMAKING (enkel specifiek gedeelte ADN)

Uw attest Veiligheidsadviseur Vervoer van Gevaarlijke Stoffen is 5 jaar geldig. Vanaf één jaar voor vervaldatum kunt u uw attest laten verlengen door een bijscholing te volgen en een examen af te leggen. De geldigheid van het bestaande certificaat wordt dan met vijf jaar verlengd, waarbij de nieuwe geldigheidsperiode ingaat  vanaf de oorspronkelijke geldigheidsdatum van het certificaat.

Een Nederlands of Duits attest?

Ook deze worden verlengd door de Belgische overheid. Let wel op, u krijgt enkel een verlenging voor deze klassen waarvoor de bijscholing is gevolgd. De klasse 1 en 7 zijn in de meeste van de gevallen van geen nut. Wilt u echter klasse 2 behouden, dan dient u een vervolmakingcursus voor de klasse 2 te volgen (bijkomende dag cursus). Als alternatief kunt u eveneens in Nederland een examen afleggen.

Onze diensten bieden door de overheid erkende opleidingen veiligheidsadviseur aan voor zowel Wegtransport (ADR), Spoortransport (RID) als Binnenvaart (ADN).

Examen :

De cursus geeft u toegang tot het officiële overheidsexamen afgenomen door een daartoe erkende instelling.  Desgewenst kan men eveneens deelnemen aan een examen in Nederland.

Het ITLB organiseert maandelijks examens te  Brussel. (www.dgtvzw.be)
Het examengeld is steeds rechtstreeks te betalen aan de door de overheid erkende exameninstelling.

PROGRAMMA  &  PRIJS:

De duur en het programma van de opleiding zijn voorgeschreven door de overheid.
Deze cursus bestaat uit :

Een specialisatie gedeelte binnenvaart (ADN) : 2 dagen

Het algemene gedeelte geeft u naast de deelname aan het gedeelte ADN ook de mogelijkheid tot deelname aan de specialisatie spoortransport (RID) of  wegtransport (ADR).

Aan de hand van talrijke oefeningen en praktijksituaties wordt de complexe reglementering herleid tot een bruikbaar en overzichtelijk werk.

Voor het algemeen gedeelte wordt tijdens de cursus intensief gebruik gemaakt van het ADR 2023 reglement. Beschikt u niet over deze boeken, dan kunt u deze Belgische wetteksten bij ons bestellen aan de voordelige prijs van € 155,- (deze voordeelprijs is enkel geldig bij deelname aan een cursus). Het ADN-2023 is in het cursusmateriaal inbegrepen.

Lesgever:
Dirk Beernaert, lesgever met een bijzonder ruime praktijkervaring!

Lokatie: Schipperswelzijn - Straatsburgdok - Noordkaai 2 - 2030 Antwerpen 

Niet inbegrepen :  ADR-2023 reglement (Belgische uitgave) nodig bij het Algemeen gedeelte;
Wél inbegrepen :  Cursusboek, ADN-2023 reglement, lunch, koffiepauzes, deskundige lesgever.

€ 520,- (excl. BTW)
2 dagen - Enkel specifiek gedeelte ADN

Sessieoverzicht

Plaats Sessiedata Datum examen C. Nr.
Antwerpen 18 & 19 oktober 2023
Inschrijven via www.itlb.be
23072 Inschrijven
Afdrukken